Vyhledávání

Kontakt

Reportáž ze zkušebního provozu ucelené soupravy vozů Eas od firmy SDV

06.04.2015 03:00

Nedlouho po 15. hodině, se objevila ucelená souprava vozů Eas na klubovém kolejišti TT v Pečkách. Firma SDV zde konala zkušební jízdy, za účelem ověření jízdních vlastností vozů Eas a hlavně – dokázání funkčnosti kinematiky. Zhruba pět vozů bylo vybaveno plastovými koly, ostatní kovovými. Do čela byl z místního depa nasazen Sergej, který odjezdil několik okruhů na hlavní trati. 

Provozní testy dopadly na výbornou. Vozy projížděly jakékoliv nerovnosti (a že jich bylo) :-) bez sebemenších problémů, k vykolejí nedocházelo ani u vozů s plastovými dvojkolími, kinematika byla vždy 100% funkční.

Do prudkého stoupání byla nasazena protypová Berta, která veškeré vozy úspěšně dovezla do koncové stanice.

Souprava vozů v koncové stanici, kde došlo k objetí soupravy a následnému sjezdu do výchozí stanice.

K samotným vozům: 

Zpracování veškerých detailů vozů Eas, je na velmi vysoké úrovni a hlavně celý model odpovídá naprosto přesně české předloze. Na výběr je z několik verzí.

Po krátké pauze, opět kolem kamenolomu, zpět do předávací stanice.

Český model, český výrobce, lidová cena, mnoho verzí, výborné zpracování, to vše hovoří jasně, proč si model pořídit a to v minimálně několika kusech. Jízdních vlastností v ucelené soupravě se není třeba bát. Kinematika i s podvozky, které mají plastová kola, fungují naprosto spolehlivě.

Za firmu SDV a sebe děkuji SŽM Pečky za propujčení kolejiště, hnacích vozidel a velkou trpělivost během focení. 

 

Autor: Zejmi